Nederlands

!
9789068324433
Gewicht: g

Landenreeks Libië

Landenreeks Libië

Van internationale paria tot partner van het Westen: in opmerkelijk korte tijd wist Libië het imago van steunpilaar van het terrorisme van zich af te schudden. Sinds het opheffen van de sancties is er sprake van een economische opleving. Olie- en gasmaatschappijen lopen de deur plat, ook het toerisme trekt aan.

Voor de bevolking is er minder veranderd. Door de hoge werkloosheid, corruptie en de groeiende kloof tussen arm en rijk groeit de onvrede onder de bevolking. Ook de roep om meer vrijheid en democratie klinkt steeds luider. Na de normalisering van de relaties met het buitenland staat het Libische bewind nu voor grote binnenlandse uitdagingen.

Auteur
Nicolien Zuijdgeest studeerde Arabisch en is freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad, de Volkskrant, Internationale Samenwerking, Wordt Vervolgd (Amnesty International) en Buitenlandse Markten (EVD). Daarnaast werkt ze voor Free Voice, een organisatie die zich inzet voor onafhankelijke media en persvrijheid in de wereld.

Landenreeks
De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clichés te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot.

Aantal blz.: 130
Formaat: 14,5 x 22 cm

9789025741990
Gewicht: g

Libië (Dominicus)

Libië 

Libië is in alle opzichten een uniek land. Immers: welk ander mediterraan land kent nog maar een paar jaar toerisme? Waar elders tref je een combinatie van socialisme en islam als ideologie? Waar anders worden oliemiljarden uitgegeven aan kunstmatige woestijnrivieren? In welk ander land aan de Middellandse Zee is geen druppel wijn te verkrijgen?

De afgelopen jaren zijn de grenzen van Libië opengegaan voor het toerisme. Gelukkig maar, want er is veel te zien in Libië. Behalve een uitvoerige beschrijving van de turbulente geschiedenis van het land geeft deze gids zeer praktische en uitgebreide informatie over de talrijke bezienswaardigheden: een overzicht van de verschillende fasen van de prehistorische rotskust in het zuidwesten van het land, de traditionele levenswijze in de woestijnstad Ghadames en de uitgestrekte Grieks-Romeinse steden aan de kust.

Speciale aandacht is besteed aan de periode van de Italiaanse overheersing en de architectuur uit die tijd. Bijzondere mensen en gebeurtenissen worden in de kaders uitgelicht.

Of je nu een tocht maakt door de woestijn om duizenden jaren oude rotstekeningen te bewonderen, ronddwaalt door de antieke steden of de bergen intrekt om de fascinerende graanburchten te bezoeken - met dit boek in de hand krijg je ongetwijfeld antwoord op vele vragen.

Aantal blz.: 174
Formaat: 13,5cm x 22cm