ghana

Ghana

!
9789080753280
Weight: g

Ghana --- een reis

Reisverhaal Ghana... een reis op het ritme van de drums | Ada Rosman
Samen met haar echtgenoot reist de auteur door Ghana. Een land met historische banden met Nederland. Eeuwen geleden zijn miljoenen Afrikanen als slaven verscheept, via één van de vele Hollandse slavenforten aan de kust, naar onder andere Amerika en Suriname. Cape Coast en Elmina zijn dé plekken waar deze forten goed te bezoeken zijn. Op het Hollandse kerkhof in Elmina zijn nog steeds de namen te lezen op de graven van de Hollanders die hun verblijf in de tropen niet hebben overleefd. Na een bezoek aan deze forten ging het richting het Kakum Park waar werd gewandeld over de toppen van de bomen. Grote touwbruggen zweven veertig meter boven de grond en geven de reiziger een unieke kijk op dit tropische regenwoud. Via Kumasi, het hart van het Ashanti rijk, werd een bezoek gebracht aan Hand in Hand (PCC) in Nkoranza. Een bijzonder project in Ghana waar kinderen met een verstandelijke beperking liefdevol worden verzorgd. In Boabeng-Fiema werden de heilige apen bezocht en met verbazing op het apenkerkhof rondgelopen. In het Mole Park werd genoten van de olifanten én het zwembad. De oude moddermoskee van Larabanga werd bewonderd en met de bus ging de reis verder naar het Noorden. Naar Tamale, Bolgatanga om te eindigen in Sirigu. Een dorpje bekend om zijn fraaie muurdecoraties en stoere vrouwen die voor hun eigen inkomen zorgen. Menig uurtje werd doorgebracht in trotro’s, wachtend op de juiste busverbinding en kijkend naar een wereld waar de dingen vaak zo anders verlopen dan in Nederland én soms weer zo herkenbaar zijn.
9781408122792
Weight: g

Ghana Birds

Field Guide to the Birds of Ghana
Ghana is one of the safest and most accessible countries in Western
Africa and is rapidly becoming a top tourist destination. This
dedicated country field guide uses illustrations from the acclaimed
Birds of Western Africa, which have been recomposed into a new set of
plates, with new text and maps specific to Ghana. The result is a
compact and up-to-date guide to all the birds of Ghana.
9781841623252
Weight: g

Ghana Bradt TG

Reisgids Ghana | Bradt Guide

Er bestaat geen Lonely Planet van Ghana. Daarom vermelden wij de enige goede gids van Ghana, die van Bradt Guides. Voor Afrikaanse landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!

Bradt’s Ghana has remained the bestselling guide to the country since it was first published in 1998, being used by almost every English-speaking visitor. Readers will discover a country steeped in a rich cultural tradition and little-visited attractions. Ghana is an uncrowded place to go for game-viewing, with Mole National Park and Baobeng Monkey Sanctuary among the highlights.

• The most comprehensive guide to Ghana available, now fully updated
• Where to stay, where to eat, how to get around
• Ghanaian culture, from social traditions to kente cloth weaving
• Natural history and national parks
• With 60 clear maps and town plans

9789080963030
Weight: g

Ghana ervaren

Reisgids Ghana - reis en cultuurgids Ervaar Ghana | Coolywooly + DVD

De reis- en cultuurgids Ervaar Ghana vertelt hoe het werkt in Ghana (Afrika). ‘Ervaar Ghana’ wil het land en de Ghanese cultuur voor de lezer tot leven brengen en uitleggen door culturele achtergrondinformatie, reisverhalen, tips en sfeervolle kleurenfoto’s. Daarnaast wijst deze reisgids de weg naar bijzondere, vaak kleinschalige, bestemmingen die het verdienen door de reiziger gevonden te worden. Dit boek is voor iedereen die naar Ghana reist, én thuisblijvers!

14 Thematische hoofdstukken over cultuur
39 Eerlijke bestemmingen
Prachtige kleurenfoto’s
100 Praktische tips
39 Eerlijke bestemmingen
Nederlandstalig
Handzaam en stevig gebonden

9789076888965
Weight: g

Ghana te gast in

Reisgids - Cultuurgids Te gast in Ghana | Informatie Verre Reizen
Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- en cultuur informatie.
9782746951556
Weight: g

Ghana Petit Futé

GUIDE PETIT FUTE ; COUNTRY GUIDE; GHANA (EDITION 2012/2013)