Nederlands

Boeken en andere uitgaven over bergsport in het Nederlands.

De hieronder opgegeven prijzen zijn inclusief BTW.
!
9789048810567
Gewicht: g

3 X Everest - Over leven op grote hoogte

3x Everest

over leven op grote hoogte

Harry Kikstra

De aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde Waarom wil iemand de top van de hoogste berg bereiken - en niet één keer maar drie keer? Voor Harry Kikstra dient het beklimmen van de Mount Everest geen ander doel dan avontuur om het avontuur; een persoonlijke uitdaging en plezier in het leven. In 2004 beklimt hij voor het eerst de Mount Everest. Hij begint ziek aan de tocht, en het team waarvan hij deel uitmaakt valt ten prooi aan onderlinge ruzies. Een jaar later probeert hij het opnieuw. Hij bereikt als tiende Nederlander de top, maar een teamgenoot overlijdt en ook Kikstra overleeft het maar net. De volgende expeditie, in 2006, eindigt rampzalig en is wereldnieuws: twaalf doden en één klimmer die ternauwernood gered kan worden. 3x Everest is behalve het spannende verslag van drie tochten naar de top van de hoogste berg ook een verhaal over de aantrekkingskracht van het klimmen, over de grote gevaren voor het menselijk lichaam, over angst, de aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde, en kritiek vanaf de zijlijn.
9789043914055
Gewicht: g

Alpiene gevaren op rugzakformaat

Alpiene gevaren Bergsport op rugzakformaat new ed.

Dit handboek is de nieuwe en bijgewerkte uitgave van het Handboek Alpiene gevaren - in klein formaat. Het naslagwerk voor klimmer , toerskiër en expeditieganger. Alle belangrijke theoriën toegelicht met voorbeelden , tekeningen en foto's.. Het kleine formaat en de weervaste uitvoering maken het mogelijk dit boek in de rugzak mee te nemen op vakantie.

 

. Weekunde

. Lawinekunde

. Orientatie

. Tochteplanning

. EHBO , etc...

 

Robert Steenmeijer is als enige Nederlander gediplomeerd Oostenrijks berg' en skigids. In de Alpen ondernam hij tal, loze beklimmingen en skitoeren en vele eerstebeklimmingen staan op zijn naam. Hij leidde meer dan 25 expedities over de hele wereld. Robert examineert tochtleiders van de NKBV. Van hem verschenen eerder de handboeken Touwtechnieken voor de bergsport en Alpiene gevaren.

 

Aantal blz.:176

Formaat: 13 cm x 18 cm

 

90-5831-215-1
Gewicht: g

De dodelijke hellingen van de K2 - Heidi Howkins

De dodelijke hellingen van de K2 - Heidi Howkins

Voor bergbeklimmers is de K2 de ultieme uitdaging. De Mount Everest is hoger, maar de K2 is steiler, lastiger en dodelijker. Slechts 183 mannen en 5 vrouwen hebben de gevreesde top van de K2 bereikt sinds hij in 1954 ontdekt is, en van hen zijn er tenminste 21 nooit teruggekomen... Heidi Howkins besloot om de gevaarlijke top in alpinestijl te beklimmen, zonder de hulp van dragers of aanvullende zuurstof, een prestatie die weinig bergbeklimmers volbracht hebben. Zij kende de risico's net zo goed als ieder ander, maar zelfs haar jaren­lange ervaring was niet genoeg om voorbereid te zijn op wat er gebeurde op K2's dodelijke hellingen.

Geïllustreerd met prachtige foto's is De dodelijke hellingen van de K2 een fascinerend verslag van avonturen hoog in de bergen en persoon­lijke prestatie.


'Neem de uitdaging van het bergbeklimmen, voeg daar de verant­woordelijkheden van het ouderschap aan toe, en je komt uit op een heel nieuw begrip van risico's nemen en de zorgvuldige afwegingen die je daarbij moet maken. Heidi Howkins heeft echter geleerd wat het grootste risico in het leven is: geen enkel risico nemen' Riek Ridgeway

 

Aantal blz: 266
Formaat: 13,5 cm x 21 cm

 

9789057591709
Gewicht: g
everest-boys-0001

De Everest Boys

Clint Willis
De Everest Boys

De Everest Boys vertelt het aangrijpende verhaal van de Bonington Boys: een bont gezelschap jonge mannen die het bergbeklimmen drie decennia na de eerste Everest-beklimming opnieuw uitvonden. Het is een verhaal over onbegrensde moed, verbazingwekkende prestaties en hartverscheurend verlies. Tot Chris Boningtons inner circle behoorde een dozijn vrijgevochten figuren, die met soms verbijsterend weinig uitrusting steeds grotere risico's namen op beruchte expedities naar de gevaarlijkste pieken. Ze betaalden hiervoor een hoge prijs: velen van hen kwamen in de loop der jaren om in het gebergte.

Was het achteraf bezien deze prijs waard? De Everest Boys probeert een antwoord te vinden op deze onverbiddelijke vraag. Het boek is gebaseerd op interviews met de klimmers die het overleefden en vele andere betrokkenen, en op onthullende expeditieverslagen, dagboeken, brieven en memoires.

Paperback , 512 blz.

90-450-0642-1
Gewicht: g

De witte spin - Heinrich Harrer

De witte spin - Heinrich Harrer

De noordwand van de Zwitserse Eiger, met 3970 meter niet eens zo'n hoge berg, gold tot in de jaren dertig van de vorige eeuw als onbedwingbaar. Voordat Heinrich Harrer als lid van een vier­

koppige touwgroep de eerste beklimming voltooide, had de 'Wand des doods' al aan negen mensen het leven gekost. Ook tegenwoordig spreekt men nog met ontzag over de Eiger als de 'meest riskante Alpenregio', of 'de berg die verslaafd maakt. Sinds Harrers De Witte Spin in 1958 voor het eerst verscheen, behoort het boek tot de grote avonturenreportages van de twin­tigste eeuw. Voorzien van nieuwe foto's en uitgebreid met recen­te ontwikkelingen rond de Eiger, brengt het een van de boeiend­ste hoofdstukken uit de geschiedenis van het alpinisme tot uit­drukking.

 

HEINRICH HARRER (1912) werd aanvankelijk als skiër en berg­beklimmer bekend. In 1938. slaagde hij er samen met Anderl Heckmair, Ludwig Värg en Fritz Kasparek in voor het eerst de noordwand van de Eiger te beklimmen. De herinneringen aan zijn jaren in Lhasa (Zeven jaar in Tibet, onder de gelijknamige titel verfilmd door Jean-Jacques Annaud) werden een internatio­nale bestseller, gevolgd door andere succesvolle boeken over zijn reis- en expeditiebelevenissen.

'Een aangrijpende geschiedenis van de Eiger-noordwand, een boeiend document over het extreme alpinisme.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung

 

Aantal blz.: 390
Formaat: 15 cm x 23 cm.

 

90-598-2001-0
Gewicht: g

Everest: de hoogste top, de grootste uitdaging

Everest: de hoogste top, de grootste uitdaging

Op 29 mei 1953 stonden Edmund Hillary en Tenzing Norgay  als eersten op de top van de hoogste berg ter wereld. Dit boek brengt hulde aan de vijftigste verjaardag van deze historische klim en beschrijft de geschiedenis van de beklimmingen van de jaren twintig tot heden. Het is het eerste en enige boek over dit onderwerp waarvoor men gebruik mocht maken van het rijke archief van de Royal Geographical Society. Meer dan 400 foto’s, waarvan vele nooit eerder gepubliceerd, kenmerken de gezamenlijke inspanningen van de RGS en de Alpine Club sinds het begin van 1921  welke resulteerden in het bereiken van de top in 1953. De talrijke beelden tonen de dagelijkse bezigheden van de expeditieleden, de gevaren waaraan zij werden blootgesteld, het leven en de gebruiken van de Sherpas en andere Tibetanen en de overweldigende natuurpracht van de Everest zelf.

Het boek werd geschreven en samengesteld door journalist en bergbeklimmer Stephen Venables met teksten van andere klimmers als: Ed Douglas, Judy en Tashi Tenzing (kleinzoon van Norgay) en historicus John Keay. Het voorwoord komt van Sir Edmund Hillary en zijne Hoogheid de Dalai Lama. Het resultaat is een werk van blijvende waarde dat als nooit tevoren de emoties van de ontdekking, de opwinding en de prestaties  beschrijft, ervaren over de laatste decennia door diegenen die het aandurfden de hoogste berg ter wereld uit te dagen.

Aantal blz.:  252
Formaat: 32 cm x 30 cm
Illustraties: talrijke zwart-wit en kleurenfoto's
Kwaliteit: kunstdruk op dik glanspapier, luxe-uitgave met stevige kaft.
Taal: Nederlands

ISBN 90-243-7414-6
Gewicht: g

Het Grote Handboek van de Bergbeklimmer

Het Grote Handboek van de Bergbeklimmer

- Technieken voor alle klimstijlen ­

- Rotsklimmen, klimmen op sneeuwen ijs, alpinisme

­- Gespecialiseerde klim uitrusting

­- Eerste hulp en reddingstechnieken

­- Bekende bergbeklimmers en hun prestaties ­

 

Klimmen is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, hoewel het veel eisen stelt aan de beoefenaar: con­centratie, moed, fysieke kracht, behendigheid, en een grondige kennis van de basistechnieken en de klimomgeving.

 

In dit handboek geeft gerespecteerd klimmer Garth Hattingh een compleet overzicht van de verschillende aspecten van deze opwindende sport, van de juiste uitrusting en technieken tot oriëntatiemethodes, eerste hulp en reddingsprocedures.

 

Hij stelt ook de verantwoordelijkheid van de klimmer in vraag met betrekking tot het bergmilieu en de kwetsbare ecosystemen. De informatieve tekst wordt geïllustreerd met gedetailleerde tekeningen en prachtige foto's, die naast de praktische zijde van de sport ook de adembenemende schoonheid van het berglandschap belichten.

 

Aantal blz.: 160
Formaat:  22 cm x 28,5 cm
Illustraties: talrijke kleurenfoto's en tekeningen

Kwaliteit: kwaliteitsdruk op dik glanzend papier.

90-4390-539-9
Gewicht: g

Hoge Toppen - Ronald Naar

Hoge Toppen  - Ronald Naar

In 2003 was het voorpaginanieuws: enkele tv-programma's besteedden er zelfs volledige uitzendingen

aan: bergbeklimmer Ronald Naar zou hebben gelogen over zijn be­klimming van de Himalayareus Nanga Parbat in1981. Hij zou te snel naar de top zijn geklommen, en hij zou bewijzen voor zijn prestatie hebben verzon­nen. De affaire leidde zelfs tot rechtszaken.

In Hoge toppen vangen veel wind vertelt Ronald Naar wat er destijds werkelijk op de Nanga Parbat is gebeurd. Hij baseert zich daarbij onder andere op niet eerder gepubliceerde interviews uit 1981. Het is het aangrij­pende verhaal van de strijd op leven en dood op acht kilometer hoogte, een zoektocht naar wat waar is en wat niet, maar ook het verhaal van een vriendschap die na meer dan twintig jaar omslaat in achterdocht en vijand­schap.

Hoge toppen vangen veel wind is spannend als een thriller, geschreven in Naars kenmerkende vlotte stijl.

 

Aantal blz.:192

Formaat: 13,5 cm x 21,5 cm

 

 

9789044727258
Gewicht: g

Indoor Klimmen handboek

Indoorklimmen Praktisch Handboek
Alles over de uitrusting - De juiste klim- en zekeringstechnieken - Typische fouten vermijdenAlles wat je moet weten om veilig en met kennis van zaken te kunnen indoorklimmen. Helder uitgelegd en duidelijk geïllustreerd!- Keuze van de juiste uitrusting: klimtouw * gordel * musketons * zekeringsapparaten * klimschoenen en magnesium- Toprope: jezelf vastmaken * partnercheck voordat je begint * zekeringstechnieken * werking en bediening van de zekeringsapparaten- Voorklimmen: tussenzekeringen inpikken * routes bouwen * correcte touwvoering * zekeringstechnieken- Extra zekeren: routes demonteren * opvangen van een onbeveiligde val * zekeringsapparaten blokkeren- Klimtechniek: klimmen met handen en voeten * positioneren, pakken en stabiliseren * driepunts- en andere specifieke technieken * krachten sparen en rustpunten benutten- Leren van fouten: veelvoorkomende fouten en hoe ze te vermijden, Praktisch handboek- Indoorklimmen
90-6832-143-9
Gewicht: g
kit-gezond id hoogte

KIT: Hoe blijf ik gezond in de hoogte ?

Hoe blijf ik gezond in de hoogte ?

De opbouw van dit boekje is als volgt:

In hoofdstuk 1 kun je iets lezen over de geschiedenis van de ontdekking van de hoogte(problematiek) door de mens. Hoofd­stuk 2 gaat over tot het hoofdonderwerp van dit boekje: hoogte­ziekte. Je leest er hoe je lichaam reageert op zuurstoftekort. Hoofdstuk 3 informeert je over de manier waarop je hoogteziekte kunt voorkomen. Als je daarin niet geslaagd bent en toch acute hoogteziekte, longoedeem of hersenoedeem hebt gekregen, dan moet je weten wat je kunt doen om erger te voorkomen. Daarover gaan de hoofdstukken 4,5 en 6. In het overzicht bij deze inleiding vind je alle aanbevelingen samengevat terug. In hoofdstuk 7 tref je een hulpmiddel aan om je conditie tijdens het klimmen te registreren en te volgen. Hoofdstuk 8 behandelt vervolgens een aantal kleinere, maar soms toch zeer hinderlijke problemen die je in de bergen kunt tegenkomen. Een voorbeeld is de negatieve invloed van droge lucht op het dragen van contactlenzen. Dan is er nog aandacht voor mensen met een gezondheidsprobleem die toch de bergen in willen. In hoofdstuk 9 kunnen zij infor­matie vinden. Hoofdstuk 10 tot slot laat de hoogtereiziger zelf aan het woord. Veelgestelde vragen worden door de auteur kort beantwoord.

In bijlage 1 geven we een voorbeeld van een goed samengestelde EHBO-doos. Bijlage 2 bevat bronnen die geraadpleegd kunnen worden door lezers die het naadje van de kous willen weten. In dit boekje worden diverse waargebeurde verhalen over proble­men in de bergen beschreven. Zij zijn afkomstig uit verschillende bronnen en ten behoeve van de leesbaarheid en de voorbeeld­functie door de auteur aangepast. Daarom ontbreekt een speci­fieke bronverwijzing. Vanzelfsprekend zijn de namen gefingeerd. Als je overweegt om de stoute (berg)schoenen aan te trekken en boven pakweg 2500 meter te gaan trekken, wandelen, fietsen, skiën of klimmen, lees dan dit boekje en neem de adviezen serieus. Je loopt dan weinig risico om hoogteziekte te krijgen: een fijne vakantie voor jou en je reisgenoten ligt in het verschiet.

 

Formaat: 10 cm x 16 cm

Aantal blz.: 168

Illustraties: geen

Taal: Nederlands

 

Op het dak van de wereld
Gewicht: g

Op het dak van de wereld

Op het dak van de wereld
De Beklimming van de 14 hoogste bergtoppen ter wereld.
Een uniek historisch overzicht.

In 1950 werd de Annapurna, een achtduizender in het Himalayagebergte, voor het eerst beklommen. Tussen 1950 en 1960 werden alle andere bergtoppen ter wereld van 8000 meter of hoger ook beklommen. Deze periode was het gouden tijdperk wat betreft bergbeklimmen op grote hoogte. De enige uitzonde­ring was de Shisha pangma, die pas in 1964 beklom­men werd.

 

Klimmen op een hoogte van 8000 m is een gevaar­lijke onderneming. Deze hoogte komt grofweg over­een met het begin van wat de 'dodenzone' wordt genoemd: de hoogte waarboven een mens, hoe warm gekleed en hoe goed doorvoed ook, binnen een paar uur of een paar dagen sterft. Door de beperkte hoeveelheid zuurstof in de lucht kan het lichaam immers niet meer naar behoren functione­ren en zal het langzaamaan aftakelen. Daarom werden veel van de toppen van meer dan 8000 meter, vooral de hoogste, pas beklommen met behulp van extra zuurstof. Tegenwoordig worden echter alle toppen, behalve de Mount Everest, gewoonlijk beklommen zonder extra zuurstof, wat wil zeggen dat al deze beklimmingen uiterst gevaar­lijk kunnen zijn voor de bergbeklimmers.

 

De eerste bergbeklimmer die alle veertien toppen beklom, was Reinhold Messner. Hij deed er zestien jaar over om zijn doel te bereiken. Hoewel het dankzij een moderne uitrusting of manier van reizen nu mogelijk is om verschillende toppen binnen één sei­zoen te beklimmen, slaagden slechts vier anderen erin om dit Messner na te doen.

 

Dit boek vertelt de verhalen achter de indrukwek­kende ontdekkingen, spectaculaire expedities en de eerste succesvolle beklimmingen van elke achtdui­zender. Bovendien krijgt u een beschrijving van de beklimmingen die daarna hebben plaatsgevonden. Dankzij dit boek komt u tevens heel wat te weten over de manier waarop de moderne mens met behulp van de technologische ontwikkelingen berg­toppen heeft kunnen beklimmen die nooit eerder werden beklommen. De adembenemende foto's ver­gezellen u op een schitterende tocht langs de 14 hoogste bergtoppen op het dak van de wereld.

 

Everest, K2, Kangchenjunga, Lhotse, Makalu, Cho Oyu, Dhaulagiri, Manaslu, Nanga Parbat, Annapurna, Gasherbrum 1, Broad Peak, Shisha Pangma, Gasherbrum 2

 

Aantal blz.: 228

Formaat: 22,5cm x 28,5cm

 

 

9789043914062
Gewicht: g

Touwtechnieken voor de Bergsport op rugzakformaat

Touwtechnieken voor de Bergsport op rugzakformaat new ed.

Dit handboek is het nieuwe standaardwerk voor touwtechnieken en zekeringsmethoden voor de Nederlandse klimmer, toerskiër en expeditieganger. Aan de orde komen alle technieken en methoden die volgens de hedendaagse internationale opvattingen de beste en meest veilige zijn. Het kleine formaat en de weervaste uitvoering maken het mogelijk dit boek in de rugzak mee te nemen op vakantie.

 

. Alle belangrijke touwtechnieken

. Meer dan 230 stapsgewijze tekeningen

. Korte heldere beschrijvingen

. Veel aandacht voor veiligheid

. Ideaal om mee te nemen

. Geschreven door dé specialist

 

Robert Steenmeijer is als enige Nederlander gediplomeerd Oostenrijks berg' en skigids. In de Alpen ondernam hij tal, loze beklimmingen en skitoeren en vele eerstebeklimmingen staan op zijn naam. Hij leidde meer dan 25 expedities over de hele wereld. Robert examineert tochtleiders van de NKBV. Van hem verschenen eerder de handboeken Touwtechnieken voor de bergsport en Alpiene gevaren.

 

Aantal blz.:176

Formaat: 13 cm x 18 cm

 

F 9272
Gewicht: g

VBSF: Alpine Rotsklimmen

Alpine Rotsklimmen

Alpine rotsklimmen is een volwaardige en aparte subdiscipline van de bergsport geworden. De klimroutes hebben vaak een sterk verschillend alpine karakter. In dit boek wordt een nieu­we methode voorgesteld om dit alpine karakter te bepalen.

Vervolgens wordt deze methode toegepast op 50 geselecteerde alpi­ne rotsbeklimmingen, met een maximale moeilijkheidsgraad tussen 3C en 6A.

Daarnaast wordt ook heel wat bijkomende informatie aangereikt. Op die manier kan de lezer een keuze maken uit de aangeboden routes, en zelf zijn progressie binnen deze tak van de bergsport bepalen. Tenslotte wordt in 16 technische fiches de kennis en kunde uiteen gezet die specifiek is voor het alpine rotsklimmen.

Op die manier krijgt de lezer die al zelfstandig kan voorklimmen op een goed behaakt rotsmassief. alle informatie aangereikt om vorde­ringen te maken in deze boeiende natuursport.

 

Aantal blz.: 258
Formaat: 20 cm x 27 cm
Illustraties: talrijke kleurenfoto's en schetsen

Taal: Nederlands