ANWB Fietskaarten (1:50.000)

ANWB Topografische fietskaarten.
De ANWB / VVV Topografische Fietskaart heeft een schaal van 1 : 50.000 en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van de werke­lijkheid. De kaart is uitstekend geschikt voor fietsers, maar ook voor wandelaars en andere gebruikers. Alle belangrijke gegevens (wegen, waterlopen, fietstunnels, dijken, veerpon­ten, hoogteverschillen en spoorlijnen) voor de gebruikers staan op de kaart aangegeven. Ook interessante toeristische informatie (kastelen, ruïnes en kerken) is terug te vinden op de kaart. En aan de hand van de kleuren op de kaart kunt u zien of u door een bos, langs weilanden of over heidevelden gaat. Het kleurgebruik bij de wegen vertelt u of u over een drukke, regionale, plaatselijke of onverharde weg fietst. Zo biedt de Topografische kaart een schat aan informatie.

Als extra service staan op deze kaart alle fietspaden buiten de bebouwde kom aangegeven. Ook staan alle ANWB-pad­destoelen met hun nummer op de kaart vermeld. De ver­trouwde witte ANWB-paddestoelen, de eerste werd in 1919 geplaatst, worden de komende jaren vervangen door nieuwe rode met witte vlakken. Ook krijgen de paddestoelen een zogenaamd universeel kruispuntnummer. Op de kaart staan nog de oude nummers vermeld. Heeft de paddestoel een nieuw nummer gekregen dan staat het oude nummer tussen haakjes op de wegwijzer vermeld.

Aan de hand van het kaartbeeld, de fietspaden en padde­stoelen kunt u zelf de kortste route van A naar B bepalen of een aantrekkelijke fietsroute samenstellen.

Het Global Positioning System (GPS) biedt de mogelijkheid om via satellietsignalen exact te bepalen waar u zich in het terrein bevindt. Een GPS-ontvanger vangt deze signalen op en bepaalt aan de hand hiervan zijn coördinaten. Zowel de coördinaten van het RD-stelsel als de lengte- en breedtegra­den staan langs de randen van deze topografische kaart. Zo kunt u bepalen waar u zich op de kaart bevindt en in welke richting u verder moet fietsen of wandelen. Ook kunt u met behulp van het GPS-systeem een eigen route samenstellen.
De hieronder opgegeven prijzen zijn inclusief BTW.
g

ANWB Topo 4 Groningen Oost (1/50.000)

Groningen West - topo fietskaart.

 

g

ANWB Topo 8 Salland (1:50.000)

Salland
g

ANWB Topo 9 Twente (1:50.000)

Twente
g

ANWB Topo 12 Utrecht Oost - Betuwe (1:50.000)

Utrecht Oost - Betuwe