Nederlands

Een selectie van bijzondere reisverhalen in het Nederlands.

De hieronder opgegeven prijzen zijn inclusief BTW.

!
Bad Trips
Gewicht: g
bad-trips-0001

Bad Trips (Marre van Dantzig)

Bad Trips

Stinkende moerassen, agressieve stieren, bloed­dorstige Pygmeeën, een fabelachtig groot exem­plaar van de Yeti: op reis kunnen je ergste nacht­merries werkelijkheid worden. In Bad Trips zijn de meest verschrikkelijke en hilarische reisver­halen verzameld van beroemde reisauteurs als Redmond O'Hanlon, led Simon, Martha Gellhorn en Robyn Davidson. Verhalen die de thuisblijvers een sardonische glimlach zullen ontlokken.

 

'Een hele troost voor de thuisblijvers, al die narigheid. Bad Trips is een goede verzameling reisverhalen’:  Sum

'Spanning en avontuur op reis’: Viva

 

In Bad Trips zijn verhalen gebundeld van Redmond O'Hanlon, Robyn Davidson, Conny Braam, Eric Newby, led Simon, Claude Lévi-Strauss, Martha Gellhorn, Bruce Chatwin, Reinhold Messner, Stuart Stevens en Hans Taal.

 

Aantal blz.: 234
Formaat:  10,5 cm x 17,5 cm

 

Op de motor door L-Amerik
Gewicht: g
vg-motor-lat-amerk-0001

Ernesto Che Guevara: Op de motor door Latijns-Amerika

Ernesto Che Guevara
Op de motor door Latijns-Amerika
"The Motorcycle Diaries"

Ernesto Guevara schreef dit dagboek - dat hij na de reis zelf bewerkte - tijdens een tocht die hij samen met een vriend op de motor maakte. Ze vertrokken vanuit Argentinië en reisden door Chili, Peru en Colom­bia naar Venezuela. Ernesto is jong (24), verliefd op het leven, de liefde en het avontuur. De motor gaat onderweg voortdurend kapot met alle hilarische momenten vandien. Hoewel het dagboek zeker geen poli­tieke tekst is, is de jonge Ernesto Guevara zeer onder de indruk van wat hij onderweg ziet. De miserabele situatie van de indianen, de scha­delijke gevolgen van het oude en nieuwe kolonialisme laten hem niet onberoerd. Guevara, die de reis begon als een Latijns-Amerikaanse 'easy-rider', bezit aan het eind al een deel van het politieke bewustzijn dat hij later ontwikkelde.

 

Ernesto Che Guevara de la Serna (1928-1967) was afkomstig uit een welgestelde familie en studeerde medicijnen. In 1955 sloot hij zich aan bij Fidel Castro die de dictatuur van Batista omverwierp. In Bolivia zette hij de guerillastrijd voort. Deze expeditie leidde uiteindelijk tot zijn gevangenneming en executie.

 

Aantal blz.: 188
Formaat: 13,5 cm x 21 cm

 

 

Che Guevara
Gewicht: g
che-guevara-0001

Che Guevara (Jean Cormier)

Che Guevara

Che Guevara: donkere ogen, een indringende blik en de baret met de ster. De foto die bij iedereen bekend is siert nog steeds talloze posters, T-shirts en buttons. De mythe van 'El Che' leeft voort, maar slechts weinigen weten wie de man achter de legende was.

 

In deze biografie over 's werelds grootste revolutionair brengt Jean Cormier niet alleen de held, maar ook de mens Che Guevara weer tot leven. Hij volgde Che's spoor in Zuid-Amerika en sprak met zijn familieleden, vrienden en medestrijders, waarbij hij de volledige medewerking kreeg van Guevara's oudste dochter Hilda.

 

Ernesto Guevara de la Serna (1928-1967) is een van de mannen die in 1956 onder aanvoering van Fidel Castro de dictator Batista ten val brengen. 'El Che' bekleedt na de overwinning sleutelposities binnen de Cubaanse regering, maar legt zijn functies neer om de strijd tegen dictaturen elders voort te zetten. In de Boliviaanse jungle wordt hij door het leger in een hinderlaag gelokt en gedood.

 

Aantal blz.: 444
Formaat: 12,5 cm x 20 cm

Chirurg in Oorlogsgebied
Gewicht: g
chirurg-in-oorlog-0001

Chirurg in Oorlogsgebied (Ben Mak)

Chirurg in Oorlogsgebied 
de omstandigheden - de mensen - de operaties

Ik herinner me nog heel goed het eerste telefoontje van het Rode Kruis waarin me gevraagd werd of ik bereid was om binnen een week te vertrekken naar Pakistan, waar ik dan enkele weken zou werken ten behoeve van slachtoffers van de oorlog in Afghanistan. Ik verkeerde direct in een grote staat van opwinding en hoefde geen seconde over mijn antwoord na te denken.

 

En zo begint een hectisch leven voor chirurg Ben Mak, die vervolgens twaalf jaar lang missies doet in oorlogsgebieden. Aanvankelijk alleen in zijn vakanties, later voor lange, aaneengesloten periodes. In dit boeiende levensverhaal een verslag van twaalf jaar ervaring in oorlogschirurgie en de belevenissen in conflictgebieden, waaronder Afghanistan, Pakistan, Rwanda, Zaïre, Libanon, Sudan, Kenia, Liberia en Sierra Leone.

Van elk gebied beschrijft chirurg Ben Mak eerst de feiten die uit­eindelijk de brandhaard veroorzaakten. Dan volgt een indringend en menselijk verslag van de missies die hij verrichtte in dienst van het Internationale Rode Kruis en alle dramatische gebeurtenissen en verschrikkingen die hij in zijn werk het hoofd moest bieden.

 

Ben Mak heeft ruim twaalf jaar lang als chirurg onder vaak erbarmelijke en levensbedreigende omstandigheden zijn vak uitgeoefend in door god vergeten gebieden. Een fascinerend document.

 

Aantal blz.: 176
Formaat: 14 cm x 22 cm

Illustraties: verscheidene zwart-wit foto’s

Congo
Gewicht: g
congo-0001

Congo (Redmond O'Hanlon)

Congo 

In Congo doet Redmond O'Hanlon op even hilarische als meeslepende wijze verslag van zijn vergeefse poging de volgens de overlevering nog in Congo levende dinosaurussen te vinden. Het resultaat is even spannend en uitbundig als we van O'Hanlon mogen verwachten.

 

'Het is het voorlopige hoogtepunt van een bijzonder oeuvre, van een schrijver die enig is in zijn soort, de representant van een bijna uitgestorven ras.'

JAN DONKERS - NRC HANDELSBLAD

 

'Een reisverhaal dat leest als een spannende roman.'

HPIDE TIJD

 

Aantal blz.: 562

Formaat: 11,5 cm x 18 cm

 

De terugkeer van de Inca
Gewicht: g
terugkeer-vd-inca-0001

De terugkeer van de Inca (Elizabeth B. Jenkins)

De terugkeer van de Inca

De Amerikaanse psychologe Elizabeth B. Jenkins reist naar Peru om ingewijd te worden in de mystieke traditie van de meesters van de Andes, de Q'eros. Dit volk heeft eeuwenlang hoog in de bergen geïsoleerd geleefd en daardoor is hun spirituele kennis onbekend gebleven. Aanvankelijk wordt Jenkins opgenomen als inwijdeling van een priester van de Apus, de berggeesten. Maar na enige tijd begint ze te twijfelen over het initiatieproces. Ze vraagt zich af of deze priester wel een goede leermeester is en zijn leer de juiste. Of horen de moeilijkheden die zij ondervindt bij het initiatieritueel?

Dan leert ze Juan Victür Nunez  Prado kennen en ziet in hem de ware meester. Hij is degene die haar kan leiden naar de transformatie, de profetie van de Q' eros.

 

Aantal blz.: 320
Formaat: 11,5 cm x 17,5 cm

 

9789020973440
Gewicht: g

De mosterd van Abraham (Géne Bervoets)

de mosterd van Abraham

- Een nieuwe culinaire hit van Gène Bervoets op vt4: De mosterd van Abraham
- Naar aanleiding van het gelijknamige tv-programma bundelt De mosterd van Abraham de culinaire ontdekkingstochten van Gène Bervoets.
- Vul de perfecte taco met Gilles de Bilde. Rooster een overheerlijke Braziliaanse BBQ met Zohra. Proef samen met Goedele Liekens van Thaise soep.
- Naast een boeiende en rijk geïllustreerde inleiding over de lokale keuken vind je in dit boek telkens vijf authentieke gerechten om zelf aan de slag te gaan.
-Met uitgebreide media-ondersteuning, o.a. door tv-spots en print-media

Aantal blz.: 192
Formaat 17cm x 21cm

 

978-90-209-7151-4
Gewicht: g

De 10 geboden van de wereldreiziger. (Tyron Van Hee)

De 10 geboden van de wereldreiziger.
Over avontuur, geld, ongedierte, liefde en reizen in het algemeen

- Een ervaren globetrotter brengt verslag uit over de ongemakken, de gevaren, de pijn en de betovering van het ware wereldreizen.

- De achterkant van het échte reizen, met grappige en vaak ternauwernood overleefde verhalen

- Over avontuur in Iran en Azerbeidzjan, over gesprekken met de wind in Lapland, over decadentie in Djibouti en kerstavond in Havana. En over Babouchka, de ranke bloem van Krakau

- Samengebracht in 10 heerlijke geboden waartegen de echte wereldreiziger niet zondigt:

Verlaat Europa
Stel seks uit
Geloof nooit de gids
Leer wachten
Begrijp het ongedierte
Zing
Tel je geld
Verwacht een inzinking
Reis licht, fit en gewapend
Leef van de visvangst

Formaat : 135 x 215
Afwerking : Paperback
Aantal pagina's : 144

Een bed in Afrika
Gewicht: g
een-bed-in-afrika-0001

Een bed in Afrika (Katelijn Berghoef)

Een bed in Afrika
Ervaringen van een hulpverleenster in Sierra Leone

Als Katelijn Berghoef in een documentaire over Sierra Leone ziet hoe soldaten een klein jongetje mishandelen, is ze diep geschokt en verontwaardigd. Ze besluit zich het lot van deze kinderen aan te trekken en vertrekt als hulpverleenster van War Child naar Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Ze treft een land aan waar tien jaar oorlog diepe wonden heeft nagelaten: tienduizenden mensen zijn vermoord of verminkt, onder wie talloze kinderen die werden geron­seld of ontvoerd om mee te vechten in een uiterst gewelddadige guer­rillastrijd.

 

Vol overtuiging zet Katelijn zich in voor het lot van deze slachtoffer­tjes. Als creatief therapeut zet ze samen met haar collega's een pro­gramma op om de kinderen weer enig zelfvertrouwen te geven - een ingewikkeld en moeizaam proces dat ook een aantal aangrijpende hoogtepunten kent: de tere vriendschap met het meisje Maddu, dat door rebellen is verminkt: en een groep Sierra Leoners die ze zo weet te motiveren dat ze haar helpen en uitgroeien tot volwaardige collega's.

 

Een bed in Afrika is het indringende verhaal van een jonge vrouw die op integere wijze verslag doet van haar ervaringen als hulpverleenster in een land dat de eerste, wankele schreden probeert te zetten naar een stabielere samenleving.

 

Aantal blz.: 222
Formaat: 13,5 cm x 21 cm

 

 

Een huis in Hanoi
Gewicht: g
een-huis-in-hanoi-0001

Een huis in Hanoi (Dana Sachs)

Een huis in Hanoi

Begin jaren negentig opende het door oorlog verscheurde Vietnam zijn deuren voor de rest van de wereld. Journaliste Dana Sachs wilde het land en zijn bevolking van binnenuit leren kennen. Als Amerikaanse was ze voorbereid op starende blikken en een vijandige houding van de Vietnamezen, maar wat ze niet had voorzien was dat het land haar zo zou raken, dat ze zelfs zou verhuizen naar Hanoi.

Met levendige beschrijvingen van de smaken, geluiden, geuren en beelden van Vietnam ontsluiert Dana Sachs de schoonheid van een verscheurd land. Deels liefdesverhaal. deels sociaal commentaar, tast Sachs' reisverhaal de subtiele grenzen af tussen het oude en het nieuwe Vietnam. Maar vooral vertelt Een huis in Hanoi het verhaal van een vrouw die haar eigen hart leert kennen.

 

'Haar beschrijvingen van het straatleven in Hanoi zijn een genot om te lezen: van een ont­moeting met twee mannen die erop staan ABBA-liedjes voor haar te zingen; van het sociale leven rond het theestalletje en de hart­verwarmende, roddelende grootmoeder die het runt en van de effecten die de onzekere economie heeft op haar nieuwe vrienden. Op momenten als deze - en daar zijn er veel van - beschrijft Dalila Sachs Vietnam op verfris­sende wijze'

Publishers Weekly

 

Dana Sachs is journaliste. Ze vertaalde Viet­namese verhalen, regisseerde een bekroonde televisiedocumentaire over Vietnam en doceert Vietnamese lite­ratuur aan de universiteit van Wilmington, North Carolina.

 

Aantal blz.: 366
Formaat: 11,5 cm x 17,5 cm

 

 

 

Grenzeloos India
Gewicht: g
grenzeloos-india-0001

Grenzeloos India (Patrick De Vos)

Grenzeloos India 

In India doen ze het beter, sneller en vooral goedkoper dan in het westen. 's Nachts zelfs, als het moet. Indiase bedrijven produceren aan een fractie van de kosten in het westen, en er rest ons weinig anders dan ons aan te passen. In het populaire discours over de globalisering duurt het nooit lang voordat India wordt vermeld.

 

Grenzeloos India is een bundel van kritische reisessays met politieke diepgang. Het boek is een combinatie van reiservaringen, reflecties en reportages waarin verschillende facetten van het moderne India aan bod komen: de globalisering, de computerindustrie, religie en politiek, armoede en uitsluiting, corruptie, massatoerisme, en de opkomst van de Indiase middenklasse. Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen plaatst de auteur vraagtekens bij de dominante mediadiscours en geeft een aanzet tot reflectie over mondiale verhoudingen en de theoretische constructies die daarover de ronde doen. Historische en theoretische aspecten worden ingelast in een geëngageerd reisverhaal dat aan concrete sociale omstandigheden en ervaring van mensen ruimschoots aandacht besteedt. Een onderhoudend overzicht vol observaties en analyses die de lezer vertrouwd maken met de actualiteit van de grootste democratie ter wereld.

 

Patrick De Vos is doctor in de Politieke en Sociale Wetenschappen en publiceerde eerder over sociaal-democratie, extreem-rechts en feminisme.

 

Aantal blz.: 222
Formaat: 12,5 cm x 20 cm

 

 

Land van beloften
Gewicht: g
land-v-beloften-0001

Land van beloften (August Thiry)

Land van beloften
Vrouwen onder de Islam

Augus Thiry neemt je mee naar het oosten. Je loopt in het spoor van drie vrouwen die vreemd gaan onder de islam. Je bent getuige van drie migraties tussen liefde en dood. En je komt terug met onvergetelijke reiservaringen.

Hoe uitzichtloos is het leven van de weduwe Warda aan de Georgische kust van de Zwarte Zee? Ze gidst je door de doolhof van de nevelige havenstad Batoemi en leidt je naar het eindpunt bij de vuurtoren van Pautovski.

Waarom vindt een Turkse Assyriër zijn laatste toevlucht in de bergen van Noord-Irak? Je bent te gast bij een kleine groep vergeten Assyrische christenen. Een wrokkige banneling, een rebelse dochter en haar moeder wijden je in in hun verborgen geschiedenis.

Wat bezielt de Vlaamse Marjan om haar geluk te beproeven in Hunza, de abrikozenvallei in het hoge noorden van Pakistan? Haar onmogelijke relatie met Hakim is een reis te ver. Ze vlucht weg uit het gedroomde paradijs.

 

Aantal blz: 130
Formaat: 14,5 cm x 22 cm

Mijn leven in Iran
Gewicht: g
mijn-leven-in-iran-0001

Mijn leven in Iran (Ana M. Briongos)

Mijn leven in Iran
De bazaar van Isfahan

In het voorjaar van 2001 reist de Spaanse Ana M. Briongos af naar Isfahan, de be­faamde Iraanse stad. Zij neemt haar intrek in de even fameuze bazaar, in de buurt van een tapijtwinkel. Daar maakt ze kennis met het Iraanse leven van alledag, met het doen en laten van het gezin van de tapijthande­laar en van zijn klanten. Ze smult van de verfijnde gerechten, verbaast zich over de hygiëne, wisselt vertrouwelijkheden uit en leert zo een Iran kennen dat voor velen onbekend is.

 

'Een verrukkelijk boek dat gretig gelezen zal worden en niemand teleurstelt’ El Pais

 

'Een geweldig en mooi, levendig verhaal’ Strictly

 

Aantal blz.: 224
Formaat: 11,5 cm x 17,5 cm

9086660185
Gewicht: g

Mijn Peru (Dineke Veerman)

Mijn Peru

Avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Kleurrijke verslagen bieden een schat aan informatie en wetenswaardigheden, die vaak niet in de reisgidsen staat, over dit prachtige Andesland.
De schrijfster woonde bijna tien jaar in de oude Incahoofdstad Cusco en werkte als reisbegeleidster in met name Peru, maar ook de omringende landen. Daarnaast ging ze te voet op ontdekkingsreis in de bergen en organiseerde ze dezelfde tochten ook voor andere toeristen. Via een bevriend Nederlands stel raakte ze betrokken bij een uniek en succesvol project om de mensen in de armste gebieden kansen te geven, vooral door verbetering van het onderwijs.
Het boekje is uitermate geschikt als bron van informatie voor iedereen die het land wil bezoeken, kan dienen als basis voor het werk als reisbegeleider en geeft de thuisblijver met interesse in het land het gevoel er écht geweest te zijn.

Auteur:
Dineke Veerman (Zwolle, 1958) werkte na haar studie in Groningen als lerares lichamelijke opvoeding en wiskunde totdat ze op één van haar reizen gegrepen werd door Peru. Baan en huis werden opgezegd en bijna tien jaar werkte ze als reisbegeleidster in Peru en omringende landen. Haar woonplaats was intussen Cusco in Peru, van waaruit ze veel aan de wandel ging en prachtige plekken ontdekte.

Aantal blz.: 184
Formaat: 13,5cm x 21cm
Paperback

9789052265421
Gewicht: g
nieuw-cairo-0001

Nieuw Caïro (Nagieb Mahfoez)

Nieuw Caïro

De berooide student Mahgoeb trekt op met twee studievrienden: een socialist die onvoorwaardelijk in de wetenschap gelooft en een vrome moslim die volgens de sociale tradities leeft. Zelf wil Mahgoeb koste wat het kost carrière maken. Als blijkt dat hij daarvoor zijn eigen waardigheid moet opofferen, aarzelt hij geen moment.

Nieuw Caïro speelt in de Egyptische hoofdstad in de jaren dertig. Het is de eerste roman waarin Mahfoez zijn aandacht voor politieke en sociale tegenstellingen gestalte geeft.

aantal blz.: 240

9041023208
Gewicht: g

Nieuw-Zeeland in een rugzak

Nieuw-Zeeland in een rugzak

In Nieuw-Zeeland in een rugzak neemt acteur-schrijver Dolf de Vries u mee naar Nieuw-Zeeland, de Cook Eilanden en Samoa; de levende, ontembare natuur; Auckland, Wellington en Christchurch; de machtige Franz Josef Glacier; Queenstown, het hart van Otago aan het Lake Wakatipu. In zijn geheel eigen, persoonlijke stijl - met vooral oog voor de mensen en het land - beschrijft hij zijn reis over het Noorder- en Zuidereiland.

Aantal blz.: 304
Formaat: 13,50cm x 20,50cm

No shitting in the toilet
Gewicht: g
nsitt-0001

No shitting in the toilet (Peter Moore)

No shitting in the toilet 

Er zijn een aantal zaken in het leven die je liever niet wil weten. Dat je ouders 'het' doen en hoe de keuken van een backpackersrestaurant eruitziet...

 

Peter Moores No shitting in the toilet (NSITT) kreeg zijn titel van een bordje op de deur van een wc in een aftands café in een afgelegen dorp in China. NSITT is dan ook geen normale reisgids. Goed, er staan ook hoofdstukken in over visa, gezondheid, eten, drinken, vervoer en het ideale reisgezelschap maar naast praktische tips staan in NSITT ook totaal nutteloze adviezen.

 

Behalve een lijst met favoriete bestemmingen, onder andere Siberut in Indonesië, en tips over wanneer je moet gaan, 'now or never', staan in deze gids ook een lijst met de meest afgrijselijke hotels ter wereld en een met de meest verschrikkelijke busreizen.

 

. No shitting in the toilet is een gids voor reizigers die alles al een keer hebben meegemaakt en toch niet kunnen wachten totdat ze weer met hun rugzak op stap kunnen.

. Het is een gids voor een wereld waar altijd alles misgaat maar waar je toch van elke seconde geniet.

. Maar NSITTis ook de ideale reisgids voor mensen die nooit op reis gaan. In dit boek kunnen ze lezen waarom ze ooit dat wijze besluit hebben genomen.

 

'Alles is altijd anders dan je verwacht.' Peter Moore

 

Aantal blz.: 304
Formaat: 12 cm x 19 cm

9789089000910
Gewicht: g

Peru: Naar de navel van de wereld (Carlo van de Valk)

Peru: Naar de navel van de wereld

Als negenjarige jongen belooft Carlo van de Valk zichzelf nadat hij Kuifje en de zonnetempel heeft gelezen,
om ooit in zijn leven nog eens aan de voet te staan vao..,de indmkwekkende Inca-ruïnes.

Twintig jaar later is het zover. Na vele verre reizen door exotische bestemmingen, belandt hij met zijn vriendin in Peru: het land van het Zonnevolk.

In dit verhaal doet hij levendig verslag van zijn ervaringen door een van de meest gevarieerde landen ter wereld. Hij trekt over het mystieke Andesgebergte, beleeft een meeslepend avontuur in het nachtelijke nevelwoud, aanschouwt filmopnames van National Geographic Channel en vaart over het betoverende Titicacameer. Boeiend beschrijft hij zijn ontmoetingen met de plaatselijke bevolking zoals met Pablo, een bakker in het door de tijd vergeten dorp Cabanaconde. Verder drinkt hij het nationale drankje Pisco Sour bij mensen die nog nooit verder zijn geweest dan het einde van de dorpsstraat en ondergaat hij een medisch consult bij de caviadokter.

Zelfs de meest verstokte boekenwurm sleept hij mee als zijn gedachten afglijden naar lang vervlogen tijden. Op fascinerende wijze schetst hij momenten uit het leven van vooraanstaande figuren uit de spraakmakende Peruaanse geschiedenis. Zo is hij getuige van de vierendeling van de Indiaanse leider Tupac, lift mee in de karavaan van Hiram Bingham (ontdekker van de wereldberoemde Machu Picchu ruïnes) en ontvangt een knipoog van 'la dama de Nazca': Maria Reiche.

Dit zijn slechts enkele grepen uit de 'rijke' schakering van onderwerpen die aan de orde komen. Van de Valk weet ze echter steeds weer op zijn eigen, sfeervolle manier te beschrijven. Nu eens geestig, dan weer treffend of aangrijpend maar altijd openhartig. Samengevat is Naar de Navel van de Wereld een boek om in één adem uit te lezen.

Aantal bladzijden: 318
Formaat: 15cm x 21 cm

Vrije Val
Gewicht: g
vrije-val0001

Vrije Val (Mark Pas)

Vrije Val
Reisverhalen

Een boek met 28 reisverhalen van een boeiend verteller met een diep respect voor mensen en culturen.
Avontuurlijk, invoelend en gevoelig, afstandelijk waar nodig. De literaire neerslag van belevenissen en ontmoetingen in landen als Griekenland, Spanje, Corsica, Mexico, de Filippijnen, Sumatra, Maleisië, Birma, Thailand, Cambodja, Laos, Nepal, India …

 

“Ik heb mijn belevenissen genoteerd met de ijver waarmee een visser zijn buit sorteert…

Nieuwsgierigheid drijft me naar plaatsen waar het aroma van bedrijvigheid als een wolk boven het marktplein hangt…”

 

Mark Pas werd in 1948 in Londerzeel geboren en woont in Antwerpen.

 

Aantal blz.: 222
Formaat: 13,5 cm x 21 cm

 

Was ik maar thuis gebleven
Gewicht: g
thuis-gebleven0001

Was ik maar thuis gebleven (Isabel Allende e.a.)

Was ik maar thuis gebleven

Beroemde reisboekenschrijvers, romanciers en journalisten doen uit de doeken welke vreselijke ervaringen zij op reis hebben meegemaakt. Stacy Ritz beleeft een levensbedreigende massage in Belzie, Mary Mackey wordt aangevallen door een plaag exotische insecten en Isabel Allende be­leeft Europa als een kwelling. Minstens één keer hebben al deze reizigers moedeloos verzucht: 'Was ik maar thuis gebleven.'

 

'Leedvermaak is heerlijk.' Het Parool

'Kan het nóg erger?' de Volkskrant

'Het resultaat mag er zijn, je krijgt de sterke neiging om verdere trips te beperken tot de ach­tertuin. Hilarisch en huiveringwekkend.' Algemeen Dagblad

 

In dit boek zijn reisverhalen gebundeld van o.a. Isabel Allende, Helen Gurley Brown, Eric Han­sen, Barbara Kingsolver, Dominique Lapierre, Jan Moms, Paul Theroux.

 

Aantal blz.: 280
Formaat:  10,5 cm x 17,5 cm

 

Wie hoort mijn tranen
Gewicht: g
wie-hoort-m-tranen-0001

Wie hoort mijn tranen (Fauziya Kassindja)

Wie hoort mijn tranen

Fauziya groeit zorgeloos op in een be­schermde, islamitische omgeving in Togo (West-Afrika). Maar als zij zeventien jaar is, overlijdt plotseling haar vader en wordt zij gedwongen te trouwen met een man die bijna dertig jaar ouder is, al drie vrouwen heeft en erop staat dat ze besne­den wordt. Om aan deze marteling te ontkomen, ontvlucht Fauziya haar vader­land en weet zij na veel omzwervingen de Verenigde Staten te bereiken. In afwach­ting van de beslissing over haar asielaan­vraag zit ze zestien maanden lang onder erbarmelijke omstandigheden gevangen. Dan trekt juriste Layli Miller Bashir zich het lot van de inmiddels doodzieke Fauziya aan.

 

'Aangrijpend: The New York Times 'Indrukwekkend en ontroerend’: Newsweek

 

Wie boort mijn tranen is het schokkende levensverhaal van Fauziya Kassindja (Togo, 1976). Als eerste vrouw kreeg zij in de Verenigde Staten asiel op grond van de drei­ging van besnijde­nis. Zij leeft nu in Alexandria, Virginia.

 

Aantal blz.: 512
Formaat: 11,5 cm x 17,5 cm