Libië (Dominicus)

9789025741990
g
    Levertijd:2-4 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Libië 

Libië is in alle opzichten een uniek land. Immers: welk ander mediterraan land kent nog maar een paar jaar toerisme? Waar elders tref je een combinatie van socialisme en islam als ideologie? Waar anders worden oliemiljarden uitgegeven aan kunstmatige woestijnrivieren? In welk ander land aan de Middellandse Zee is geen druppel wijn te verkrijgen?

De afgelopen jaren zijn de grenzen van Libië opengegaan voor het toerisme. Gelukkig maar, want er is veel te zien in Libië. Behalve een uitvoerige beschrijving van de turbulente geschiedenis van het land geeft deze gids zeer praktische en uitgebreide informatie over de talrijke bezienswaardigheden: een overzicht van de verschillende fasen van de prehistorische rotskust in het zuidwesten van het land, de traditionele levenswijze in de woestijnstad Ghadames en de uitgestrekte Grieks-Romeinse steden aan de kust.

Speciale aandacht is besteed aan de periode van de Italiaanse overheersing en de architectuur uit die tijd. Bijzondere mensen en gebeurtenissen worden in de kaders uitgelicht.

Of je nu een tocht maakt door de woestijn om duizenden jaren oude rotstekeningen te bewonderen, ronddwaalt door de antieke steden of de bergen intrekt om de fascinerende graanburchten te bezoeken - met dit boek in de hand krijg je ongetwijfeld antwoord op vele vragen.

Aantal blz.: 174
Formaat: 13,5cm x 22cm

 

 

!